Mediastorm: Skilpod leidt onderzoek met Vlaamse overheid naar Mantelzorg

- Filip Timmermans

Maandag en dinsdag werd de media overspoeld met berichten rond een nieuw onderzoek dat Skilpod ism de Vlaamse overheid gaat uitvoeren: Naar een toekomst van Mobile zorg (mobiele Ā Mantelzorgwoningen).

 

Skilpod, opgericht door Limburgers Filip Timmermans en Jan Vrijs, is een voorloper op het vlak van zorgwonen en is recent gestart met de uitwerking van een nieuw zorgconcept in het kader van het Nieuw Industrieel Beleid van de Vlaamse overheid. Rondom Skilpod werden een heel aantal Limburgse partners verzameld die samen een breed gedragen antwoord moeten bieden op de gestelde vragen en problemen, zoals op vlak van ruimtelijke ordening.


Het consortium bestaat, naast Skilpod en de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg, uit verschillende partners uit de maakindustrie (AVL Woningbouw, Alcomel, Convents Group en Bulo), de financiƫle wereld (Hypotheekwinkel), de zorgsector (Woonzorgproject Sint-Anna uit Sint-Truiden, het Regionaal Limburgs Initiatief Geestelijke Gezondheidszorg en Enter vzw) en de overheid (gemeente Meeuwen-Gruitrode en stad Sint-Truiden).

 

Het project zal leiden tot een blauwdruk die moet dienen als leidraad om mobiele zorg in de brede zin van het woord op de kaart te zetten in Vlaanderen. Met deze blauwdruk moet Vlaanderen model staan voor de rest van Europa en haar expertise in het uitstalraam plaatsen als exportproduct.

 

Meer informatie kan u terugvinden op: www.skilpod.com en http://www.agentschapondernemen.be/artikel/naar-een-toekomst-van-mobiele-zorg