Hieronder vind je de vaakst gestelde vragen over Skilpod. Heb je zelf nog een vraag die er niet tussen staat? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Prijzen

Skilpod bezoeken

Aanpassingen / Maatwerk

Extra’s

Inrichting

Duurzaamheid

Formaliteiten

Plaatsing

Levensduur

Andere vragen

Wat zijn jullie prijzen

De prijzen van onze woningen liggen tussen €90.900 (#50) en €184.650 (#130 in open bebouwing), exclusief btw.

Het overzicht van woningen vind je op https://skilpod.com/woningen/. Op de detailpagina van de woning in kwestie vind je steeds de totaalprijs terug en een formulier dat je kan invullen om de gedetailleerde prijslijst te downloaden.

^^

Kan de woning ook casco opgeleverd worden?

Neen. Bij Skilpod zetten we volop in op volwaardige, instapklare woningen, die tot in de puntjes zijn uitgewerkt. Zo krijg je een beter totaalpakket, voor een lagere prijs dan als je de afwerking apart zou doen.

Bovendien moet je zo niet afstemmen met verschillende aannemers en kan je veel sneller woning in.

^^

Kunnen we zelf werken uitvoeren?

De woningen die we opleveren zijn altijd volledig afgewerkt. We leveren geen casco woningen of andere tussenoplossingen, omdat we overtuigd zijn van ons totaalpakket. Zowel van het ontwerp, als van het volledige ontzorgingsproces.

Het staat je natuurlijk vrij om achteraf zelf aanpassingen te doen in je huis, als je weet waarmee je bezig bent.

^^

Hebben jullie een kijkwoning?

Momenteel zijn er geen afgewerkte kijkwoningen, maar je mag altijd een bezoek brengen aan ons atelier, waar je de Skilpods in opbouw kunt bekijken, betasten, besnuffelen zoveel je wilt.

We willen in de toekomst wel een kijkwoning/toonzaal voorzien. Als je graag ingelicht wordt als die er komt, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

^^

Kunnen we bij Skilpod langskomen?

Jazeker, je bent altijd welkom. Via ons contactformulier kan je een afspraak maken.

Als je hier bent, mag je ook een bezoek brengen aan ons atelier en de Skilpods in opbouw bekijken.

^^

Hoe werkt een bezoek tijdens de coronacrisis?

We volgen uiteraard steeds de geldende regels. Gezien we sowieso enkel op afspraak werken, kan je probleemloos met twee personen bij ons terecht en kom je niet in contact met andere klanten tijdens je bezoek.

Ook het bouwatelier kan je nog bezoeken, met mondmasker. We hebben overal de nodige desinfecterende gel beschikbaar en de ruimte is zeer groot en constant verlucht. In het atelier zijn ook looplijnen afgebakend, zodat je veilig door de ruimte kunt bewegen.

Voel je je niet comfortabel bij een live gesprek? Geen probleem, we helpen je ook graag verder via een videocall. Gewoon even vermelden wat je voorkeur is, wanneer je een afspraak maakt.

^^

Doen jullie ook maatwerk?

Neen, omwille van ons uniek bouwproces is maatwerk niet mogelijk.

We hebben natuurlijk wel graag dat klanten met ons meedenken en onze ontwerpen zijn ook geoptimaliseerd op basis van klantfeedback. Als je dus een opmerking hebt over hoe het nog beter kan, dan luisteren we graag. We onderzoeken je idee en als het voor al onze klanten een verbetering is, dan voeren we het voor alle nieuwe woningen in.

^^

Kunnen de woningen anders ingedeeld worden? Is het mogelijk om de kamers aan te passen?

Neen, omwille van ons uniek bouwproces zijn aanpassingen in principe niet mogelijk.

We hebben natuurlijk wel graag dat klanten met ons meedenken en onze ontwerpen zijn ook geoptimaliseerd op basis van klantfeedback. Als je dus een opmerking hebt over hoe het nog beter kan, dan luisteren we graag. We onderzoeken je idee en als het voor al onze klanten een verbetering is, dan voeren we het voor alle nieuwe woningen in.

^^

Is het mogelijk om meer ramen te plaatsen?

Neen, omwille van ons uniek bouwproces zijn aanpassingen in principe niet mogelijk.

Let wel, de plannen op de detailpagina’s van onze woningen, zijn enkel één kant van een half-open bebouwing. De indeling is anders naargelang je woning links of rechts gebouwd wordt en in een open bebouwing zijn er wel meer ramen.

^^

Is het mogelijk om extra ruimtes toe te voegen (bv wachtruimte voor een dokter)?

Neen, het is niet mogelijk om extra ruimtes toe te voegen, bovenop wat in de plannen te zien is. Skilpod richt zich op volwaardige woningen voor particulieren en heeft geen ontwerpen voor praktijkruimtes. Al staat het je natuurlijk vrij om een bestaande slaapkamer tot iets anders om te vormen.

^^

Kunnen #110 of #130 volledig gelijkvloers gebouwd worden?

Neen, het ontwerp van deze woningen is niet voorzien om volledig gelijkvloers geplaatst te worden. We zijn er ook van overtuigd dat dit de optimale manier is om van elke vierkante meter gebruik te maken.

^^

Kan er een zadeldak op de woning komen?

Neen, het ontwerp van de woningen is hierop niet voorzien. We kiezen om verschillende redenen voor een plat dak. De voornaamste zijn dat we zo geen enkele ruimte verspillen en op het dak zonnepanelen geplaatst kunnen worden die perfect uitgelijnd zijn met de zon, ongeacht de inplanting van je kavel.

Bovendien werken we ook aan een oplossing om van het dak een groendak te maken. Als je graag ingelicht wordt als we zo’n vernieuwingen toevoegen aan onze woningen, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

^^

Hebben jullie woningen die groter zijn dan 130m2?

Neen, op dit moment is de #130 de grootste woning in ons aanbod. We kiezen er bewust voor om compact te bouwen. Dat is milieuvriendelijker en zo passen onze woningen op de steeds kleiner wordende kavels.

Waar we wel naar kijken is hoe we die beschikbare vierkante meters zo goed mogelijk inrichten, zodat jij de ruimte maximaal kunt benutten. Geen overbodige ruimte, wel een tot in de puntjes geperfectioneerde ruimte.

^^

Kunnen de woningen als rijwoning gebouwd worden?

Momenteel zijn de woningen niet voorzien om in een gesloten bebouwing geplaatst te worden, maar we werken aan een oplossing hiervoor.

Als je graag ingelicht wordt als wanneer we rijwoningen (en andere vernieuwingen) toevoegen aan ons assortiment, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

^^

Kunnen de woningen als aanbouw bij een bestaande woning komen?

Neen, Skilpod zet 100% in op volwaardige woningen en we kunnen onze gebouwen ook enkel in dat kader plaatsen. We hebben geen aanbouw-oplossingen in ons assortiment.

^^

Zijn de woningen uitbreidbaar?

Enkel #90 is momenteel voorzien op een uitbreiding. Je kan op elk moment beslissen om er een extra verdieping op te laten plaatsen, om zo de #130 te vormen. Voor onze andere woningen zijn geen uitbreidingen voorzien.

^^

Is het mogelijk om een kelder te voorzien?

Een standaardkelder is mogelijk onder alle woningen behalve #50. De kelder is niet voorzien in de totaalprijs. De kostprijs is afhankelijk van je perceel en welke Skilpod je kiest. Voor een inschatting maak je best een afspraak.

De standaardkelder volgt de contouren van je woning, is 2,4m hoog en enkel de trapkoker is geïsoleerd. De toegang tot de kelder is voorzien via de kleine slaapkamer.

^^

Kan er een garage bijgebouwd worden?

Neen, het is niet mogelijk een volledige garage aan te bouwen. We kunnen wel een carport voorzien. De carport is niet opgenomen in de totaalprijs.

^^

Kan er een tuinberging bijgebouwd worden?

Ja, we kunnen een tuinberging voorzien in een van onze thermowood afwerkingen. De tuinberging is niet opgenomen in de totaalprijs.

Let wel, het gaat hier om een berging, geen tuinkamer of tuinkantoor. De ruimte is niet geïsoleerd en niet aangesloten op nutsvoorzieningen.

^^

Doen jullie ook de aanleg van de tuin?

Skilpod doet zelf geen tuinaanleg. We focussen ons liever op wat we het beste doen: huizen bouwen. We hebben wel een vaste partner die je eventueel kan verder helpen.

^^

Kunnen jullie ook een bestaande woning afbreken en de grond bouwrijp maken?

Dit is niet voorzien in de totaalprijs, maar we kunnen hier ook voor zorgen. Voor een offerte op maat neem je best contact op.

In 2021 en 2022 is er onder bepaalde voorwaarden een verlaagd btw-tarief van kracht als je een gebouw sloopt en er een nieuwe woning bouwt. Het perfecte moment dus om daarvan te profiteren.

^^

Wat is allemaal inbegrepen in de afwerking van het interieur?

In onze all-in prijs zijn de volgende afwerkingen inbegrepen:

  • De volledige keuken met toestellen van AEG
  • De volledige badkamer, inclusief wastafel
  • Wit geverfde muren
  • Verlichtingspunten

Niet inbegrepen:

  • Een eventueel keukeneiland
  • Armaturen voor de verlichting
  • Muggenramen, screens, rolluiken of gordijnen.

^^

Zijn de woningen bemeubeld?

Onze woningen zijn niet bemeubeld. We hebben wel elke ruimte zo ingericht dat kasten met standaardmaten er perfect inpassen (bv van Ikea). Zo kan je de inrichting nog helemaal aanpassen aan jouw eigen stijl.

^^

Is het mogelijk om een bad te plaatsen ipv een douche?

In #90, #100 en de badkamer op het gelijkvloers van #130 is het mogelijk om een bad in plaats van een douche te plaatsen. In andere woningen kan dit niet.

^^

Welke ramen kunnen open?

In elke ruimte waarin ramen zijn, kan er minstens één raam open. Welke ramen dat precies zijn verschilt per type woning. We overlopen het graag met je in een persoonlijk gesprek, met de plannen erbij. In de badkamer, berging en het toilet van een half-open woning, gebeurt de verluchting via het ventilatiesysteem (C+).

^^

Wat is het E-peil?

We volgen de wetgeving rond het E-peil. Voor 2021 zijn de woningen dus E30. Met zonnepanelen op het dak en een thuisbatterij (niet inbegrepen in de prijs) kan je het E-peil nog verder naar beneden halen.

^^

Zitten er zonnepanelen op de woning?

Er zijn geen zonnepanelen voorzien in de prijs, maar het dak van de woning is wel voorzien om zonnepanelen te plaatsen. We hebben een vaste partner, die je eventueel kan verder helpen. Afhankelijk van welke woning je kiest, kan je 10 à 12 panelen plaatsen.

Alle toestellen in de woning draaien op elektriciteit en je krijgt bovendien een korting op je kadastraal inkomen als je zonnepanelen plaatst, dus we raden het zeker aan.

^^

Hoe wordt de woning verwarmd?

De woning wordt verwarmd met een lucht-lucht-warmtepomp. Dat is een milieuvriendelijk en efficiënt systeem, waarbij de buitenlucht wordt gebruikt om de binnenlucht te verwarmen. Je hebt geen radiatoren nodig (weer wat extra vierkante meter die je zinvoller kan inzetten) en in de zomer kan je met hetzelfde systeem je huis ook koelen.

^^

Is er airco in de woning?

Er is geen aparte airco in de woning. Dat is niet nodig, omdat de lucht-lucht warmtepomp die dient als verwarming, omgekeerd kan ingezet worden om te koelen. Zo heeft je huis altijd een aangename binnentemperatuur.

^^

Kan er een groendak op de woning gebouwd worden?

In het huidige ontwerp is nog geen groendak voorzien, maar we onderzoeken op dit moment of het mogelijk is om dit in toekomstige woningen te voorzien. Het ziet er naar uit dat dit zal lukken.

Als je graag ingelicht wordt wanneer we groendaken (en andere vernieuwingen) toevoegen aan onze woningen, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

^^

Is een Skilpod circulair?

We werken zo veel mogelijk met circulaire grondstoffen. Op dit moment zijn de woningen nog niet 100% circulair (we gebruiken bijvoorbeeld lijmen die niet herbruikt kunnen worden), maar we zijn steeds op zoek naar betere oplossingen en werken naar die 100% toe.

^^

In welke gemeenten mag een Skilpod geplaatst worden?

Een Skilpod is een volwaardige woning en er zijn geen speciale voorwaarden om er eentje te mogen bouwen. In principe overal dus.

Soms zijn er stedenbouwkundige voorschriften voor specifieke kavels, waarop je moet letten. Zo moeten een plat dak en (#50, #80, #90 en #100) volledig gelijkvloerse bebouwing toegestaan zijn.

We helpen je natuurlijk graag verder met het uitzoeken van de voorschriften en het aanvragen van eventuele afwijkingen.

^^

Kan ik voor een Skilpod een gewone brandverzekering nemen?

Ja, je kan een Skilpod op dezelfde manier verzekeren als elk ander huis. Onze woningen voldoen niet alleen aan alle reglementeringen, we gebruiken zelfs speciaal hout (LVL), dat extra brandbestendig is.

^^

Kan ik voor een Skilpod een gewone lening krijgen?

Voor een Skilpod heb je geen speciale lening nodig. Je kan gewoon een hypothecaire lening aangaan, zoals je dat voor elk ander huis zou doen.

^^

Moet ik voor een Skilpod een speciale vergunning aanvragen?

Neen, er zijn geen speciale vergunningen nodig voor een Skilpod. Je huis moet natuurlijk wel voldoen aan de voorschriften van de specifieke kavel (minimale oppervlakte, inplanting etc.) net als elke andere woning. Vaak kunnen ook afwijkingen op die voorschriften worden aangevraagd.

We helpen je doorheen heel dit proces.

Als je een bouwgrond in je bezit of op het oog hebt, laten we een van de architecten waarmee we samenwerken nakijken of er een Skilpod op past. Als je grond in aanmerking komt, dan helpen we ook met de aanvraag van je vergunning en eventuele afwijkingen van de voorschriften. Je weet altijd waar je aan toe bent, voor je tot een aankoop overgaat.

^^

Hoe zit het met de aansprakelijkheid bij problemen?

De aansprakelijkheid van Skilpod is dezelfde als bij een traditioneel gebouwd huis: 10 jaar. Daar hoef je je dus geen zorgen om te maken.

^^

Wat zijn de BTW-voorwaarden?

Skilpod zijn nieuwbouw en vallen dus standaard onder het btw-tarief van 21%.

Als je een bestaande woning afbreekt en er een nieuwe op bouwt, heb je in 2021 en 2022 recht op een verlaagd tarief van 6%. Op voorwaarde dat het je enige en eigen gezinswoning is en je er minstens 5 jaar in blijft wonen.

Wij raden je ten zeerste aan om van deze voordelige regeling te profiteren en kunnen je ook helpen met afbraak van een bestaand gebouw.

^^

Welke fundering is nodig?

We voorzien standaard een strookfundering uit beton tot op vorstvrije diepte, met opgemetste blok. Deze funding is al meegerekend in de prijs.

Bij een zeer onstabiele ondergrond moeten we een ander type fundering plaatsen en is er een meerkost. Dat laten we je uiteraard vooraf weten, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

^^

Staat de woning boven de grond?

De woning staat op 40cm boven het grondoppervlak. Je hebt dus een kleine trap of helling nodig om naar binnen te gaan.

^^

Hoe is de toegang tot de woning? Is de woning rolstoeltoegankelijk?

Als je ervoor kiest om een helling naar je ingang te plaatsen is de woning toegankelijk voor een bezoeker met een rolstoel. De badkamer is niet aangepast voor rolstoelen, dus voor permanente bewoning met een rolstoel zijn onze woningen niet geschikt.

^^

Kunnen de woningen op een helling geplaatst worden?

Ja, de woning kan op een helling geplaatst worden, mits de nodige grondwerken. De fundering moet dan aangepast worden of er kan een kelder onder de woning voorzien worden.

Bouwen op een helling is niet voorzien in de totaalprijs en de kost is afhankelijk van de specifieke situatie en welke woning je kiest. Neem contact met ons op voor een offerte op jouw maat.

^^

Wat is de levensduur van een Skilpod?

De levensduur van een Skilpod is even lang als die van eender welk ander klassiek gebouwd huis. De woning is gebaseerd op circulaire principes, zodat alle onderdelen aan het einde van haar leven netjes gerecycleerd kunnen worden, maar hoe lang dat leven duurt bepaal je zelf.

Je kan een Skilpod ook gewoon verder verkopen zoals een normaal huis, als je op termijn toch wilt verhuizen.

^^

Hoe stevig/veilig is een Skilpod?

Uiteraard voldoen onze woningen aan alle voorschriften, reglementeringen en normen. Bovendien werken we voor ons houtskelet met LVL-hout, wat veel steviger en brandveiliger is dan klassiek massief hout.

Je bent steeds welkom in ons bouwatelier om met eigen handen te komen testen hoe stevig onze constructies zijn. Bonuspunten als je erop durft rondspringen of een dansje maakt.

^^

Is er speciaal onderhoud aan de woning nodig?

Neen, er is geen speciaal onderhoud aan de woning nodig. Eenmaal het huis geplaatst is, kan je het onderhouden zoals je een traditioneel gebouwd huis zou onderhouden. Je kan het interieur af en toe wat opfrissen als je daar zin in hebt, maar aan de constructie zelf hoef je niets te doen.

^^

Zijn de woningen verplaatsbaar?

In principe zijn onze woningen verplaatsbaar, bijvoorbeeld als je je woning aan je kinderen wil schenken of zelf naar een andere locatie wilt verhuizen, maar ze zijn niet gemaakt om vaak verplaatst te worden.

Bij een verplaatsing moet de woning van haar fundering gehaald worden, in stukken gedeeld, klaargemaakt voor transport en met een speciale kraan op een vrachtwagen gehesen worden. Aan de andere kant van het traject moet dan weer het omgekeerde gebeuren. Niet meteen iets waar je een jaarlijkse traditie van wilt maken.

^^

Hoe lang duurt het om mijn huis te bouwen?

We starten met het bouwen zodra de vergunning in orde is. Dan kost het ons ongeveer 3 maand voor je huis volledig af en geplaatst is. En ja, in tussentijd mag je altijd eens komen piepen om de vooruitgang te checken.

^^

Is het mogelijk een Skilpod te huren?

Momenteel kan je geen Skilpod huren. We onderzoeken of het mogelijk is dit in de toekomst aan te bieden, maar het zal in dat geval steeds gaan om permanente bewoning. We hebben geen oplossingen voor tijdelijke situaties, zoals bij verbouwingen.

Ben je geïnteresseerd om in een of meerdere woningen te investeren om dan zelf te verhuren? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Wil je als eerste op de hoogte zijn als we huurwoningen in ons aanbod brengen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

^^