skilpod.com / blog

testimonial — Kenny investeerde in een Skilpod om te verhuren

Als nicht van een van onze founders volgde Kenny al lang het verhaal van Skilpod. Vanaf het prille begin kon ze toekijken hoe we met vallen en opstaan groeiden en prefab bouwen mee op de kaart zetten in Vlaanderen. Het was dus geen verrassing dat ze bij ons kwam aankloppen toen het tijd was om haar spaarcenten te laten renderen.

Skilpod #100 prefab bungalow woning met carport in zwarte steenstrips

“Heel in het begin dacht ik nog, mannen, waar gaan jullie aan beginnen?” vertelt Kenny. Het stapelen en de vorm van de woningen gaf haar eerder het gevoel van spelen met Lego dan van bouwen. Maar gaandeweg zag ze het concept verder groeien en verbeteren.

“Nadat mijn eigen woning zo goed als afbetaald was ben ik beginnen vooruit plannen om te investeren in de toekomst van mijn dochter. Toen ik de gerealiseerde projecten zag en hoe het bedrijf groeide, is ook bij mij het idee gegroeid om met Skilpod in zee te gaan. Traditioneel bouwen heeft eigenlijk nooit op tafel gelegen.

De samenwerking met Skilpod zat vanaf het begin goed. Met de plannen van haar kavel in de hand, kwam ze in juli 2021 ons atelier op bezoek. Ze kreeg meteen uitleg wat de mogelijkheden voor haar situatie waren, een rondleiding en uitleg over de materiaalkeuzes. Daarna ging het allemaal heel snel. In juli 2022 werd haar #100 Skilpod al opgeleverd.

“Heel even heb ik getwijfeld,” zegt Kenny. Omwille een persoonlijke tegenslag zette ze het project een tijdje on hold, maar dat was van korte duur. “Ik had een aantal mensen rondom mij die me konden ondersteunen op technisch gebied, omdat ik dacht dat dat mijn valkuil ging zijn, maar ik heb er nooit beroep op moeten doen. Als er iets was, kon ik altijd bij Skilpod terecht. Zelfs voor mij als vrouw zonder bouwkennis was alles duidelijk.” Voor de plaatsing vroeg ze zich nog af of ze ergens op moest letten, nog iets moest doen, maar opnieuw bleek alles geregeld. “Ook de werkmannen die de plaatsing deden konden mijn vragen beantwoorden.”

De zoektocht naar een huurder liep relatief vlot. Ze schakelde een immokantoor in, dat voor haar de aanvragen filterde.

“Hoeveel mensen precies gereageerd hebben is mij ontgaan. Er zijn een vijftal bezichtigingsdagen georganiseerd met telkens tientallen geïnteresseerden. Als je wilt heb je meteen een huurder.”

“De man die er vandaag in woont is heel blij met zijn Skilpod. Voor hem is het ook een voordeel dat alles praktisch en up-to-date is.“ Bij de oplevering waren er nog een paar details niet in orde, bijvoorbeeld de verlichting in de tuinberging. "Na een telefoontje met de afterservice werd dat rechtstreeks met de huurder in orde gebracht."

Na een half jaar stuurde de huurder haar een bericht: Als je in de buurt bent spring maar eens binnen, want ik wil je toch eens laten zijn hoe fijn ik het hier ingericht heb en hoe graag ik hier woon.

Keuken met keukeneiland in een prefab woning van Skilpod.

Of ze nog tips heeft voor andere kleine investeerders? “Zeker doen! Het is een goede investering en moest ik nog extra mogelijkheden ter beschikking hebben zou ik het opnieuw doen. Ik heb er alle vertrouwen in dat iedereen het kan, er is een goede begeleiding wat het hele traject logisch en praktisch maakt.”

waarom Kenny van Skilpod houdt:

  • Een snelle, gemakkelijke, fiscaal interessante investering. Op amper een jaar van eerste gesprek tot oplevering.
  • Het gemak en wooncomfort voor de huurder. Alles is al aanwezig: ventilatie, verwarming, etc. De woning is helemaal up to date.
  • De goede communicatie met iedereen van het team.

wat ons opviel:

  • De strakke onderhoudsarme tuin. Een slimme keuze als je gaat verhuren. Kenny liet ons nog weten dat elke keer als ze langsgaat alles piekfijn in orde is, zowel de tuin als het huis.
  • Hoe vlot het huis verhuurd geraakte. Eind juli gingen we foto’s nemen van het opgeleverde huis, in september zat de nieuwe huurder er al in.

Meer lezen over investeren in Skilpods om te verhuren >

Gepubliceerd: 26 juli 2023

meer ervaringen van klanten